Місцеві вибори в Росії проходять з порушеннями та протестами

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

У неділю, 8 вересня, у Росії проходять вибори в 78 субʼєктах, а також в анексованому українському Севастополі. Про це повідомляє «Настоящее время».

У Москві до виборів не допустили близько двох десятків незалежних кандидатів. Серед них Любов Соболь, Іванна Жданова, Ілля Яшин, Костянтин Янкаускас, Юлія Галямина й інші. Це стало причиною масових протестів, які тривали понад півтора місяця.

На деяких зареєстрованих кандидатів і спостерігачів в Петербурзі були скоєні напади.

«Вибори ще не почалися, але вже можна відчути фальсифікації, які готуються. Ганну Шлейникову, члена комісії з правом дорадчого голосу 1614-ї ДВК, вранці підкараулили на виході з будинку і запропонували домовитися, щоб «вона не заважала» роботі на виборчій дільниці. Не домовилися. Її облили зеленкою», — йдеться в повідомленні штабу Навального.

А в Омську жителям виборчого округу прийшли листи з бланками, які імітують бюлетень для голосування. Але там вже стоїть галочка у графі за кандидата від «Единой России».

  • У неділю, 8 вересня, у Росії почався Єдиний день голосування, коли росіяни обирають 13 депутатів місцевих парламентів, зокрема і в окупованому Криму. У 16 областях і республіках обирають глав регіону, а ще в чотирьох — довибори в Державну Думу.
  • На території анексованого Криму почалися вибори до парламенту і місцевих рад, які не визнаються Україною, ЄС, США і низкою інших країн. Тому місцевих жителів закликають не брати в них участь, повідомляє пресслужба прокуратури.
  • Роскомнагляд звернувся до компаній Google і Facebook з вимогою не допустити втручання у вибори, які проходять в Росії 8 вересня.