Вночі: у Грузії призначили нового премʼєра, Австралія розчарована видачею Цемаха, а в Криму через шторм загинули шість осіб

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Новим премʼєром Грузії став міністр внутрішніх справ

Премʼєр-міністром Грузії призначили міністра внутрішніх справ Георгія Гахарію, відставки якого раніше вимагали на масових акціях протесту.

Як пише «Грузія Онлайн», кандидатуру Гахарії підтримав парламент — 98 депутатів зі 150. Опозиція на знак протесту відмовилася брати участь у голосуванні, а противники нового премʼєра влаштували біля будівлі уряду «коридор ганьби».

Призначення Гахарії в країні сприйняли неоднозначно, оскільки під його керівництвом МВС влаштувало розгін мітингу в Тбілісі в ніч на 21 червня, внаслідок чого десятки людей отримали тяжкі тілесні ушкодження.

США відкликають свого представника з Афганістану через теракт у Кабулі

США відкликають свого представника на мирних переговорах з рухом «Талібан».

Як пише «Радіо Свобода», переговори з талібами тимчасово припинені.

Держсекретар Майкл Помпео заявив, що бойовики «перетнули межу», влаштувавши теракт у Кабулі, внаслідок якого загинули 12 осіб, зокрема американські військові.

У Криму під час шторму загинули шість осіб

В окупованому Криму 8 вересня під час шторму загинули шість осіб.

Про це повідомляє «Крим.Реалії» з посиланням на управління МНС Росії.

Шторм вирував на півдні півострова, у Великій Ялті. Одна людина потонула в селищі Відрадне, ще двоє загинули в районі замку «Ластівчине гніздо», один чоловік потонув поблизу Масандри. Місце загибелі ще двох людей не повідомляється.

Премʼєр Ізраїлю переплутав Джонсона з Єльциним

Премʼєр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу на засіданні після свого візиту до Великої Британії назвав главу уряду Сполученого Королівства Бориса Джонсона Єльциним.

«Я повернувся з дуже приємною поїздки в Лондон, де зустрівся з премʼєр-міністром Борисом Єльциним і міністром оборони США», — сказав він.

Нетаньягу поправили, але він посміхнувся і заявив, що перевіряв, наскільки уважно його слухають.

Австралія розчарована видачею Цемаха Росії

Уряд Австралії висловив розчарування у звʼязку з видачею Росії фігуранта справи про катастрофу рейсу МН17 Володимира Цемаха, який напередодні брав участь в обміні полоненими між Україною і РФ.

Про це йдеться в заяві міністра закордонних справ Австралії Маріси Пейн.

«Ми визнаємо страждання, які вони [українські політвʼязні] і їхні сімʼї перенесли, і розуміємо їхнє щастя після повернення додому. Проте Австралія розчарована тим, що в обмін був включений Володимир Цемах — людина, яка представляє інтерес у звʼязку з катастрофою MH17 [...]. Ми визнаємо, що Україна зіткнулася з величезним тиском з боку Російської Федерації, щоб включити Цемаха в цей обмін. Однак забезпечити правосуддя щодо Цемаха буде складніше, якщо він перебуватиме в Росії», — йдеться в заяві.

У відомстві нагадали, що у розслідуванні бере участь федеральна поліція Австралії, і країна протягом чотирьох років виділила $50,3 млн на підтримку судових переслідувань причетних до трагедії.