На Японію обрушився потужний тайфун «Факсай». Постраждали понад 20 осіб, а великі заводи призупиняють роботу

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
На Японію обрушився потужний тайфун «Факсай». Постраждали понад 20 осіб, а великі заводи призупиняють роботу

Kyodo News via Getty Images

На столичний регіон Японії (Токіо, префектура Тіба і Канагава) обрушився потужний тайфун «Факсай», внаслідок якого постраждали понад 20 людей і тисячі будівель.

Як повідомляють місцеві ЗМІ і енергетична компанія Tepco, у столиці та прилеглих містах без світла залишилися близько 830 тисяч будинків.

Тайфун повалив безліч дерев, зокрема навколо імператорського палацу, а також пошкодив комунікації. В аеропортах регіону скасовано понад 130 рейсів. Спостерігаються збої у русі поїздів.

За даними японського метеорологічного агентства, атмосферний тиск у центрі «Факсай» становив 960 гектопаскалей, а швидкість вітру сягала 216 км/год. Зараз він рухається зі швидкістю 25 км/год поблизу міста Наріта, де розташований міжнародний аеропорт. Тайфун очікують також у регіоні Канто на сході країни.

Як пише Bloomberg, низка японських компаній і заводів, зокрема Nissan Motor Co. і Sony Corp., тимчасово призупинили роботу своїх підприємств через перебої з електропостачанням. Енергетична компанія Cosmo Energy Holdings Co. припинила роботу двох установок для переробки нафти на заводі в місті Тіба, а мобільний оператор NTT Docomo Inc. повідомив про збої в роботі звʼязку в регіоні Канто.