«Спасибі, що все витримав». Мати Сенцова приїхала з Криму до Києва на зустріч із сином

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Родина звільненого українського політʼязня Олега Сенцова приїхала з Криму до Києва. Про це повідомляє телеканал ATR.

До столиці приїхали його мати Людмила Сенцова, дружина та син.

«Скажу: спасибі синку, що все витримав, що я тебе бачу і ти все-таки у мене живий. Усе, мені більше нічого не треба», — сказала Людмила Сенцова журналістам перед тим, як побачити сина.

Вона також розповіла, що до останнього не вірила, що її сина звільнили, і боялася, що його не включили в остаточний список.

«О другій годині закінчився [обмін], нам треба збиратися, а тут дзвінки — не перестаючи... Десь до 11 вечора телефон із рук просто не випускала», — сказала вона.

Раніше власник телеканалу ATR Ленур Іслямов у своєму Facebook повідомляв, що сімʼя Сенцова перетнула адміністративний кордон із Кримом та їде до Києва.

  • 7 вересня Україна і Росія провели обмін полоненими за формулою «35 на 35». Додому повернулися, зокрема, Олег Сенцов, Роман Сущенко, Володимир Балух, Павло Гриб, Олександр Кольченко, Станіслав Клих і моряки, захоплені в Керченській протоці.
  • У відповідь Україна передала Росії Кирила Вишинського, Володимира Цемаха, Максима Одинцова, Олександра Баранова й інших увʼязнених. Українців урочисто зустріли в аеропорту «Бориспіль» родичі, журналісти та президент Володимир Зеленський.
  • Звільненим із російського полону Олегу Сенцову й Олександру Кольченку наразі шукають постійне житло, адже до окупованого Криму повернутися вони не можуть. Про це заявила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.