Засуджений в окупованому Криму Андрій Захтей написав Путіну прохання про помилування

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Засуджений в окупованому Криму у справі «українських диверсантів» Андрій Захтей написав листа президенту Росії Володимиру Путіну з проханням помилувати його. Про це повідомляє «Крим.Реалії» із посиланням на його дружину Оксану.

За її словами, Захтей зробив це після того, як його не внесли до списку на обмін між Україною та Росією.

«Про рішення Андрія написати лист із проханням про помилування я дізналася від адвокатів. Лист уже надіслано. Це не просте рішення, Андрій його ухвалив після того, як він дізнався, що його немає в списках на обмін» — розповіла вона.

При цьому дружина Захтея сказала, що і вона, і чоловік дуже раді поверненню 35 українців. За її словами, Андрій Захтей намагається робити все можливе, щоб теж повернутися до рідних.

  • Громадянина України Андрія Захтея затримали в окупованому Криму 10 серпня 2016 року. У лютому 2018 року російський суд дав йому 6 років і 6 місяців колонії суворого режиму, а також виписав штраф у 220 тисяч рублів (близько 105 тисяч гривень). Російська влада визнала Захтея винним у тому, що він нібито готував у Криму теракти у складі групи «українських диверсантів».
  • Андрій Захтей проходив за однією справою з Євгеном Пановим, який повернувся до України в рамках обміну «35 на 35» 7 вересня. Пізніше Захтей уклав угоду зі слідством, у межах якої відмовився від приватного адвоката.
  • Станом на 9 вересня у клінічній лікарні «Феофанія» в Києві перебувають вісім із 11 українців, яких відвезли до медичного закладу після повернення з російського полону в результаті обміну ув’язненими 7 вересня.