У Європі презентували «етичний» смартфон. Його можна апгрейдити замість того, щоб купувати новий

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
У Європі презентували «етичний» смартфон. Його можна апгрейдити замість того, щоб купувати новий

Fairphone

Нідерландський стартап Fairphone презентував новий «етичний» смартфон, який можна апгрейдити замість того, щоб купувати новий пристрій. Виробництво Fairphone 3 менше шкодить довкіллю та пропонує кращі умови для робітників, повідомляє TechCrunch.

Смартфон працює на базі Android, додатково виробник планує альтернативну платформу Android Open Source Project без продукції Google. Модель Fairphone 3 має 5,7-дюймовий дисплей, процесор Qualcomm Snapdragon 632, 4 Гб оперативної та 64 Гб флеш-пам’яті, дві камери (12 і 8 Мп), сканер відбитка пальця, два слоти для nano-SIM, батарею ємністю 3000 мА*год і систему NFC. Зараз смартфон можна замовити за €450.

Fairphone

Зазначається, що попри цілком звичайні для сучасних смартфонів характеристики, головна відмінність Fairphone 3 полягає в екологічності виробництва, що завдає меншої шкоди довкіллю. Ще одна відмінність — можливість замінювати застарілі або зіпсуті модулі, замість того щоб викидати смартфон і купувати новий. Це зменшить як особисті витрати користувачів, так і частку токсичного сміття.

У комплекті з телефоном йде викрутка для самостійної заміни модулів смартфону — дисплею, камери тощо.

Як зазначає TechCrunch, попри всю інноваційність, Fairphone 3 «до нудоти звичайний». І саме ця звичайність гаджету може стати викликом для електроніки, що не вирізняється етичністю та піклуванням про довкілля.

  • Компанія Samsung розробляє новий смартфон з гнучким екраном, який складатиметься у квадрат.
  • Компанія Apple планує навесні наступного року представити нову версію свого найдешевшого смартфона iPhone SE.
  • Компанія Apple планує повернути до своїх смартфонів iPhone систему сканування відбитків пальців — датчик для розпізнавання планують встановити на дисплеї.