Прокуратура Криму планує допитати звільнених з Росії моряків та політвʼязнів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Прокуратура Автономної республіки Крим планує викликати на допит звільнених з Росії українських політвʼязнів Олега Сенцова та Олександра Кольченка. Про це повідомляє у Facebook заступник прокурора АРК Ігор Поночовний.

За його словами, окрім Кольченка та Сенцова, також допитають захоплених росіянами українських моряків і Володимира Балуха, Едема Бекірова та Євгена Панова. «Кожен з них є потерпілим у наших кримінальних провадженнях, і їхні свідчення є найвагомішим доказом вчинення представниками держави-окупанта в Криму злочинів, у тому числі і воєнних», — підкреслив Поночовний.

  • 7 вересня Україна і Росія провели обмін полоненими за формулою «35 на 35». Додому повернулися, зокрема, Олег Сенцов, Роман Сущенко, Володимир Балух, Павло Гриб, Олександр Кольченко, Станіслав Клих і моряки, захоплені в Керченській протоці.
  • Звільненим із російського полону Олегу Сенцову й Олександру Кольченку наразі шукають постійне житло, адже до окупованого Криму повернутися вони не можуть. Про це заявила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.
  • Родина Сенцова приїхала з Криму до Києва. До столиці прибули його мати Людмила Сенцова, дружина та син.