У Берліні закликали заборонити вʼїзд до центру міста позашляховикам після ДТП з 4 загиблими

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У Берліні закликали заборонити вʼїзд до центур міста позашляховиків після аварії, у якій загинули 4 осіб, пише The Guardian.

Інцидент стався увечері 6 вересня. Водій позашляховика Porsche Macan намагався обʼїхати автівки, які чекали зеленого світла світлофора, не впорався з керуванням і вилетів на тротуар, вʼїхавши у натовп перехожих. На місці події загинули 64-річна жінка, її трирічний онук, британець та громадянин Іспанії, обидва у віці 20 років. Медики припускають, що причиною трагедії міг стати інфаркт у водія Porsche.

Інцидент посилив дискусію у Німеччині щодо загрози пішоходам та велосипедистам, створюваної все ширшими та важчими транспортними засобами на міських вулицях. Мер району Берлін-Мітте, де сталася пригода, Стефан фон Дассель, заявив, що позашляховики не підходять для міста, оскільки кожна помилка водіння таких авто ставить під загрозу життя людей. «Ці [машини] також вбивають клімат. Вони є загрозою навіть без аварій», — сказав він.

Заступник лідера Партії зелених у німецькому парламенті Олівер Крішер закликав обмежити розміри позашляховиків, яким було б дозволено вʼїзд до центрів міст. «Найкращим рішенням було б загальнодержавне правило, яке дозволило б місцевим органам влади встановити обмеження розміру», — сказав Крішер.

Видання констатує, що кількість позашляховиків, зареєстрованих на німецьких дорогах, за останні роки зросла. У серпні позашляховики вперше стали найпопулярнішим серед уперше зареєстрованих типом автомобілів у Німеччині з часткою ринку 22,2%.