У британському Солсбері дозволили продати будинок Скрипалів

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Будинок колишнього працівника Головного розвідувального управління Росії (ГРУ) Сергія Скрипаля у британському місті Солсбері дозволили виставити на продаж. Про це повідомляє Daily Mail.

Будинок нарешті визнали безпечним для проживання. Його чистили і знезаражували протягом 18 місяців. Щоправда, самому Скрипалю порадили не жити в цьому будинку.

Купити будинок готова влада міста Солсбері. Як повідомляли раніше, він може піти у власність ради графства Вілтшир, щоб не допустити його перетворення на туристичний обʼєкт. Проте його можуть продати і в приватні руки — лише за умови, що там хтось житиме, а не робитиме музей.

  • Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли в місті Солсбері 4 березня 2018 року. Британська влада звинуватили в цьому російські спецслужби, зокрема офіцерів Головного розвідувального управління Генштабу ЗС РФ, які працювали під псевдонімами Олександр Петров і Руслан Боширов.
  • Працівники поліції, що допомагали знерухомленим Скрипалям відразу після отруєння, розповіли подробиці трагедії. Алекс Коллінс та Трейсі Галловей заявили, що жертв могло бути більше.
  • Племінниця експрацівника ГРУ Сергія Скрипаля заявила, що її дядько вже давно помер.