CNN: У 2017 році США відкликали з Росії свого топшпигуна через побоювання, що Трамп зірве спецоперацію

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

У 2017 році Сполучені Штати Америки терміново відкликали свого топшпигуна, який працював під прикриттям у російському уряді. Про це повідомляє CNN із посиланням на низку чиновників із адміністрації американського президента Дональда Трампа.

Як ідеться в матеріалі, шпигун працював у російському уряді та мав доступ до високопосадовців. Причиною переривання його роботи стала, зокрема, поведінка президента Трампа. Його дії могли викрити шпигуна, оскільки той почав ділитися даними розвідки з росіянами.

Рішення відкликати шпигуна з Росії ухвалили майже одразу після зустрічі Трампа у травні 2017 року з головою МЗС Росії Сергієм Лавровим та послом у США Сергієм Кисляком. Під час неї Трамп поділився даними розвідки про терористів ІДІЛ у Сирії, які США передали ізраїльські спецслужби.

  • Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп звернувся до власників круїзних лайнерів із проханням використовувати їхні кораблі як тимчасові притулки для потерпілих від урагану «Доріан».
  • У президента США Дональда Трампа спитали, чи має він якийсь меседж для Польщі у зв’язку з роковинами німецького вторгнення. Він сказав, що хоче її привітати.
  • Президент США Дональд Трамп заявив, що винним в анексії Криму є його попередник Барак Обама, а не Володимир Путін.