Нафтоперевалювальний комплекс, що належав Курченку, виставили на продаж. Стартова ціна — 201,5 млн грн

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

На майданчику електронних торгів OpenMarket (Державне підприємство «СЕТАМ») продадуть Херсонський нафтоперевалювальний комплекс, який належав компанії олігарха-втікача Сергія Курченка. Про це повідомляється на сайті OpenMarket.

Стартова ціна лоту — 201,5 млн грн. Заявки на участь в аукціоні прийматимуть до 9 жовтня включно. Торги за нафтоперевалювальний комплекс заплановані на той же день. Загальна площа комплексу становить 5 471,5 кв. м.

«Лот має велику площу та потужності зі зберігання, це приваблива пропозиція для великих гравців на ринку», — наголосив генеральний директор «СЕТАМ» Віктор Вишньов.

До складу Херсонського нафтоперевалювального комплексу входять нафтогавань та нафтобаза. На нафтогавані обробляються вантажі, які постачаються морським транспортом, на нафтобазі — доставлені залізницею. Звідти пальне відвантажують на автомобільний транспорт і розвозять клієнтам. Потужності комплексу дозволяють здійснювати перевалку близько 1 млн тонн палива на рік.

У 2013 році компанія Курченка «Східноєвропейська паливно-енергетична компанія» (СЄПЕК) придбала комлекс у групи «Інфокс» ексміністра екології Миколи Злочевського. У 2014 році, після втечі Курченка, Одеський суд заарештував комплекс і передав його державному «Підприємству із забезпечення нафтопродуктами».