Королева Єлизавета підписала закон проти «жорсткого» Brexit. Прем’єр обіцяє добитися виходу з ЄС

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:

Королева Великої Британії Єлизавета підписала закон, який унеможливлює вихід країни з Європейського Союзу без угоди. Проте премʼєр-міністр Борис Джонсон впевнений, що Brexit все одно відбудеться в оголошений ним день — 31 жовтня, повідомляє Reuters.

«Прем’єр-міністр впевнений, що виведе свою країну з ЄС 31 жовтня за будь-яких обставин, він не дозволить більше жодних безглуздих відтермінувань», — повідомив офіс Джонсона після того, як королева підписала закон, що наказує відкласти Brexit до 2020 року, якщо не буде досягнута угода з ЄС.

На переконання прем’єра, Велика Британія неодмінно має вийти з ЄС 31 жовтня, інакше «буде підірвано довіру до демократії».

  • Новий премʼєр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що країна вийде зі складу Євросоюзу 31 жовтня — з угодою або без неї.
  • Палата громад парламенту Великої Британії в третьому читанні ухвалила законопроєкт, який зобовʼязує уряд Джонсона відкласти Brexit на три місяці — до 31 січня 2020 року.
  • Джонсон заявив, що не проситиме у Брюсселя про відтермінування виходу з Європейського Союзу. «Я краще лежатиму мертвим у канаві, ніж проситиму про відтермінування», — сказав він.
  • 76-річна француженка Марі-Луїза Девіс, яка 50 років прожила у Великій Британії, вчинила самогубство через вихід країни з Євросоюзу.