Вночі: звільненим кримчанам куплять квартири в Києві, Трамп може приєнатися до «нормандського формату», в Парижі госпіталізували Шумахера

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Чотирьом звільненим політвʼязням обіцяють купити квартири в Києві

Україна обіцяє купити квартири звільненим із російських тюрем Олегу Сенцову, Олександру Кольченку, Володимиру Балуху та Артуру Панову. Про це заявила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, повідомляє «Громадське».

За її словами, їм шукають житло в Києві. Самі звільнені політвʼязні родом із Криму і повернутися туди зараз не можуть.

«Ми спочатку спитали, що вони хотіли б, із ким жити, з’ясували склад родин і все це передали в Офіс президента», — уточнила Денісова.

Трамп заявив про готовність долучитися до переговорів у «нормандському форматі»

Президент США Дональд Трамп заявив, що готовий долучитися до переговорів у «нормандському форматі» щодо України. Про це повідомляє «Голос Америки».

«Я вважаю той факт, що відбувся обмін полоненими між Росією та Україною, дуже великим кроком, дуже позитивним кроком. Якби їм [учасникам «нормандського формату» — Німеччині, Франції, Україні та Росії] було потрібно, щоб я долучився, я би долучився, але справді відбулася дуже і дуже позитивна подія», — заявив Дональд Трамп.

Раніше Трамп назвав обмін заручниками між Україною та Росією, що відбувся 7 вересня, «гігантським кроком до миру».

В Україну повернуть картину, викрадену під час Другої світової

До України зі США повернуть картину художника Михайла Паніна «Таємний виїзд Івана Грозного перед опричниною», яку в часи Другої світової війни нацисти викрали з Дніпропетровського художнього музею. Про це повідомляє посольство України у США.

Згідно з повідомленням, процедури щодо повернення картини тривали кілька років.

«Окреме значення у процесі повернення витвору мистецва мало доброзичливе ставлення американської родини Девіда та Габріели Трейсі, у яких картина перебувала останні тридцять років, до передачі картини народу України», — повідомили в посольстві.

КНДР запустила дві ракети в Японське море

Північна Корея випустила дві ракети в напрямку Японського моря. Про це повідомляє «Голос Америки». Це відбулося одразу після того, як країна заявила про бажання відновити переговори зі США щодо ядерної програми.

Це восьмий запуск, проведений після зустрічі президента США Дональда Трампа і північнокорейського лідера Кім Чен Ина на кордоні між двома Кореями.

Міністерство оборони Японії на це повідомило, що не має даних про те, що північнокорейські балістичні ракети потрапили в її територіальні води. Там вважають, що загрози національній безпеці немає.

Автогонщика Шумахера госпіталізували в Парижі

Німецького автогонщика «Формули-1» Міхаеля Шумахера екстрено госпіталізували в лікарню Жоржа Помпіду в Парижі. Як повідомляє Le Parisien, доставити спортсмена в лікарню намагалися таємно.

Шумахера привезли на машині зі швейцарськими номерами, носилки закрили темно-синім чохлом. Згідно з інформацією видання, гонщик потрапляє до цієї лікарні вже не вперше. Востаннє він проходив тут лікування навесні.

Імовірно, госпіталізація повʼязана з тривалою реабілітацією Шумахера після отриманої травми в 2013 році. Тоді він майже півроку провів у комі після катання на лижах в Альпах. Лише у 2018 році стало відомо, що Шумахер більше не прикутий до ліжка та може самостійно дихати.