Ляшко, Дзензерський, Кононенко, Філатов. НАЗК виявило в деклараціях депутатів і чиновників розбіжності на 22 млн грн

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Національне агентство з питань запобігання корупції виявило в деклараціях чиновників розбіжності на загальну суму понад 22 млн грн. Про це повідомляє пресслужба НАЗК.

«Недостовірну інформацію у деклараціях подали народні депутати України VIII скликання: Денис Дзензерський, Ігор Кононенко, Олег Ляшко та Вадим Сидорчук. Крім того, не дотримались вимог закону голова Державної служби України з лікарських засобів і контролю за наркотиками Наталія Гудзь, суддя Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Ірина Фаловська та міський голова Дніпра Борис Філатов», — йдеться в повідомленні.

Колишні народні депутати Дзензерський («Народний фронт») у 2017 році приховав понад 6,7 млн грн, Кононенко («Блок Петра Порошенка») — понад 6,6 млн грн, Ляшко (Радикальна партія)— майже 1 млн грн, Сидорчук («Народний фронт») у 2015 році — 1,6 млн грн.

Мер Дніпра Борис Філатов у декларації за 2015 рік не відобразив інформацію про земельну ділянку, мотоцикл і судно, які належать йому за правом власності, земельну ділянку, яка належить йому за правом оренди, а також будинок, що належить дружині. Крім того, він вказав недостовірні відомості про джерело та розмір свого доходу та доходу дружини. Загальна сума недостовірних відомостей у його декларації становить понад 470 тис. грн.

НАЗК збирається передати ці дані до Національного антикорупційного бюро (НАБУ).