Колишній нардеп Чумак претендує на посаду заступника генпрокурора

Автор:
Оксана Коваленко
Дата:

Заступником генерального прокурора Руслана Рябошапки може стати колишній народний депутат Віктор Чумак («Блок Петра Порошенка»). Він подав свою декларацію кандидата на відповідну посаду 9 вересня.

Рябошапка в коментарі theБабелю не підтвердив, але й не спростував інформацію про призначення. Сам Чумак поки відмовляється коментувати інформацію.

За інформацією theБабеля, Чумака призначать заступником генпрокурора у вівторок до кінця дня або в середу. Він відповідатиме за реформування військової прокуратури.

Крім цього, за інформацією theБабеля, з Генеральної прокуратури звільнять Юрія Столярчука.

  • 4 вересня генеральний прокурор Руслан Рябошапка заявив, що призначить своїм заступником адвоката Віталія Каська. Той раніше вже працював на цій посаді.
  • 2 вересня генеральний прокурор Руслан Рябошапка звільнив Анатолія Матіоса з посади заступника генпрокурора — головного військового прокурора відомства. Також у ГПУ зазначили, що згідно з цим наказом Матіоса виключено зі списків особового складу ГПУ та направлено у розпорядження Міністерства оборони для вирішення питання щодо подальшого проходження військової служби.
  • 29 серпня Верховна Рада звільнила Юрія Луценка з посади генерального прокурора. За проголосували 317 народних депутатів. Після цього ВР проголосувала за призначення Руслана Рябошапки на посаду генпрокурора.