Apple представила нові iPhone 11, iPad та Apple Watch. Підсумки презентації

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Компанія Apple провела презентацію, в рамках якої представила нові iPhone 11.

Apple Special Event відбувся в Театрі Стіва Джобса в Купертіно (Каліфорнія). Як і очікували, компанія представила свої нові смартфони, а також оновлені версії iPad та Apple Watch.

Лінійка iPhone 11

Новинку показав гендиректор компанії Тім Кук. iPhone 11 будуть поставляти в шести кольорах. Діагональ екрану склала 6,1 дюйма, тип матриці — LCD. Оперативної памʼяті — 4 ГБ. Позаду розташувалися дві камери — «звичайна» та «ультраширока». Серед опцій зʼявився режим нічної зйомки. Гаджет зможе знімати в 4К з частотою 60 кадрів/с на обидві камери. Фронтальна камера також зможе знімати в 4К, але з частотою 30 к/с і вперше в iPhone — slow-motion відео. Також смартфон отримав найпотужніший процесор A13 Bionic і найшвидший, за словами Apple, відеопроцесор. iPhone 11 почнуть продавати від $699.

Компанія також представила флагманську версію iPhone — iPhone 11 Pro. На відміну від молодшої версії, Pro-версія отримала 5,8-дюймовий OLED-екран з технологією Super Retina XDR. Процесор той самий — А13 Bionic. Також уперше в історії iPhone смартфон отримав відразу три камери — звичайну, широку та ультрашироку. Крім того, смартфон обладнали швидкісною зарядкою, яка йтиме з ним у комплекті. Таку версію продаватимуть за $999.

Найбільший — iPhone 11 Pro Max — отримав діагональ 6,5 дюймів. Інші характеристики збігаються з iPhone 11 Pro. Його вартість — від $1099.

iPad

Новий iPad 2019 отримав 10,2-дюймовий екран, який раніше не використовували в Apple. Планшет, на відміну від попередників у цій серії, підтримуватиме Apple Pencil і повнорозмірну клавіатуру Smart Keyboard. iPad 2019 отримав процесор A10 Fusion і працює під управлінням системи iPadOS, яка пропонує нові способи виконання кількох завдань одночасно: розмічати і групувати документи, працювати з Apple Pencil і швидко переглядати додаткову інформацію на оновленому головному екрані. Ціна на новий iPad складе $329.

Apple

Apple Watch 5 покоління

Головною особливістю нових смартгодинників став режим always on displaу, з яким їхні екрани не гаснуть. При цьому завдяки динамічній зміні частоти екрану, яка змінюється від 60 до 1 Гц, годинник тримає заряд до 18 годин поспіль. Базова версія Apple Watch буде продаватися за $399, версія з LTE — за $499.

Apple Arcade та Apple TV+

Компанія оголосила про запуск ігрового сервісу Apple Arcade, який почне функціонувати 19 вересня. У сервісі обіцяють обійтися без реклами і вбудованих покупок, а доступ до ігор надавати за фіксованою ціною. Вартість передплати — $4,99 за місяць.

Стримінговий сервіс Apple TV+ покликаний змагатися з найбільшими конкурентами сучасності — як-от Netflix чи Amazon Prime Video. Його запустять 1 листопада. У день старту користувачам Apple TV+ будуть доступні 4 фільми, з часом їхня кількість буде збільшуватися. Загалом Apple обіцяє, що на платформі зʼявляться кілька сотень ексклюзивних фільмів і серіалів, виробництвом яких займалася сама компанія.

Apple

На старті Apple TV буде доступний у більш ніж 100 країнах світу. Оформити передплату на сервіс зможуть користувачі всіх пристроїв Apple, а також власники смарт-телевізорів від Samsung і LG, які вийшли після 2018 року. Крім того, Apple TV буде доступний на сайті tv.apple.com. Вартість передплати, як і у випадку з Apple Arcade, складе $4,99 за місяць.