Вночі: Україна та Нігерія зіграли внічию, США можуть виділити гроші Україні всупереч рішенню Трампа, президент Чехії прийняв русинів із Закарпаття

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

США можуть надати військову допомогу Україні всупереч рішенню Трампа

Американські сенатори від Демократичної і Республіканської партій очікують, що Конгрес погодить виділення військової допомоги для України навіть у разі, якщо президент Дональд Трамп відмовиться її розморозити. Йдеться про $250 млн, повідомляє Reuters із посиланням на сенатора-республіканця Рона Джонсона.

«Якщо він вирішить не витрачати ці гроші, я абсолютно впевнений, що обидві партії Конгресу проголосують за їхнє переасигнування», — заявив він.

Раніше Трамп попросив свою команду з національної безпеки переглянути програму фінансування України. Після цього група сенаторів направила президенту США Дональду Трампу лист із закликом без зволікання надати $250 млн військової допомоги Україні.

Україна та Нігерія зіграли внічию на футбольному матчі у Дніпрі

Збірні України та Нігерії з футболу зіграли внічию з рахунком 2:2 у товариському матчі. Гра відбулася ввечері 10 вересня у Дніпрі, повідомляє «Українська правда».

Спочатку вигравала збірна Нігерії, забивши два голи. Утім, у другому таймі українці забили два голи, чим зрівняли рахунок. На останній доданій хвилині українець Роман Яремчук забив третій гол, але зробив це з положення поза грою,тому мʼяч не був зарахований.

Президент Чехії прийняв делегацію русинів із Закарпаття

Президент Чехії Мілош Земан прийняв делегацію Світової ради підкарпатських русинів із Закарпаття. Делегація обговорила з Земаном питання «більшої автономії Закарпатської області в Україні», повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на чеські ЗМІ.

До делегації увійшли лідери організації, яка нарікає на утиски русинів в Україні, деякі з них також відомі тісними контактами у Росії.

Також на зустрічі з Земаном були Василь Джуган — голова Світової ради підкарпатських русинів у Чехії, його заступник Михайло Тяско, Дмитро Сидор — православний священник УПЦ (МП), засуджений у 2012 році в Україні (на три роки умовно) за звинуваченнями в сепаратизмі.

Учасники зустрічі повідомили, що передали чехам вітання, зокрема, від мера Ужгорода Богдана Андріїва і заступника голови Закарпатської обласної ради Петра Грицика.

Кількість жертв урагану «Доріан» на Багамах зросла до 50

На Багамських островах внаслідок урагану «Доріан», за останніми даними, загинули щонайменше 50 людей. Про це заявив офіційний представник влади, повідомляє Reuters.

Водночас рятувальники заявляють, що кількість жертв може збільшитися, оскільки багато жителів значаться зниклими безвісти.