У Болгарії в штабі «Русофілів» знайшли доповідну записку про «перепрофілювання» країни в бік Москви

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Під час обшуків офісу організації «Русофіли» у Болгарії слідчі знайшли доповідну записку російською мовою про «перепрофілювання» країни в бік Москви. Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на генерального прокурора Болгарії Сотіра Цацарова.

Він додав, що керівника організації Ніколая Малінова відпустили з-під варти під заставу €25 тис. Раніше його затримали за підозрою у шпигунстві на користь Росії.

Малінов проходить у справі про незаконну діяльність у Болгарії двох неурядових організацій: «Двоголовий орел» та Інститут стратегічних досліджень. За даними слідчих, вони впливали на політичне та громадське життя в Болгарії. У рамках цієї кримінальної справи Агентство національної безпеки Болгарії на 10 років заборонило вʼїзд на територію країни російському генералу Леоніду Решетнікову, якого називають керівником Інституту стратегічних досліджень.

  • 16 липня уряд Болгарії повідомив про хакерську атаку на систему Національної служби доходів, під час якої невідомі викрали фінансові дані тисяч громадян країни. Після цього отриману інформацію вони розіслали у ЗМІ з пошти, зареєстрованої на російському «Яндексі».
  • 8 липня у місті Ардакан (Іран) за звинуваченням у шпигунстві заарештували українського мандрівника Артема Суріна, який здійснював навколосвітню подорож. Згодом його відпустили.