Рябошапка призначив Віктора Чумака головним військовим прокурором

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка призначив на посаду заступника генерального прокурора — головного військового прокурора колишнього народного депутата Віктора Чумака. Про це повідомляє пресслужба ГПУ.

«Раніше, 10 вересня 2019 року, президент України Володимир Зеленський підписав погодження кандидатури Віктора Чумака для призначення на вказану посаду», — йдеться в повідомленні.

Сам Чумак написав у Facebook, що задоволений командою, яку збирає Рябошапка.

«Більше всього мене тішить те, що я знаю не тільки височенний професійний рівень цих людей, а головне! — їхню мотивацію. І це не власна кишеня чи непомірні амбіції, це те що, у всьому світі зветься public good — суспільне благо. Я знаю точно, що ніхто з цієї команди не обзаведеться «власним гаманцем» і не стане ні зливати, ні продавати нічиї справи», — написав він.

Віктор Чумак закінчив Київський університет ім. Т. Г. Шевченка за спеціальністю «Правознавство» у 1995 році. До 1999 року працював у Національній академії державної прикордонної служби. У 2000 році став головою управління правового забезпечення Державного комітету у справах охорони державного кордону. У 2004—2009 роках працював експертом, директором програм політичного аналізу та безпеки, директором Міжнародного центру перспективних досліджень. Також він був народним депутатом України VII та VIII скликань.

З 2012 року працював на посаді голови Комітету Верховної Hади з питань протидії запобігання корупції, а з 2014 року — заступника голови Комітету з питань запобігання і протидії корупції.