Сенцов про пресконференцію: Питання стандартні або недолугі, а хтось запитував про банальщину

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Звільнений з російського увʼязнення режисер Олег Сенцов прокоментував пресконференцію, яку він дав 10 вересня разом з Олександром Кольченком, і розповів, що журналісти їм задавали безглузді та місцями банальні запитання.

Про це він написав у Facebook.

«Щодо рівня питань, то сам формат пресконференції передбачає їхню широту і якусь поверховість, тому питання були або стандартні, або трохи недолугі. Це одна з причин, чому я не люблю інтервʼю: запитують про якусь банальщину або, навпаки, намагаються колупатися у тебе в душі, як у власній кишені. Кожен журналіст запитував про те, про що хотів запитати, і я готовий віддати все що завгодно за це їхнє право, як і за право «простого народу» писати про мене гидоту. Бо свобода для мене дорожче за все на світі», — написав Сенцов.

При цьому він подякував організаторам і всім журналістам, які взяли участь у пресконференції.

  • 7 вересня Україна і Росія провели обмін полоненими за формулою «35 на 35». Додому повернулися, зокрема, Олег Сенцов, Роман Сущенко, Володимир Балух, Павло Гриб, Олександр Кольченко, Станіслав Клих, Едем Бекіров і моряки, захоплені в Керченській протоці. Українців урочисто зустріли в аеропорту «Бориспіль» родичі, журналісти та президент Володимир Зеленський.
  • Україна обіцяє купити квартири звільненим із російських тюрем Олегу Сенцову, Олександру Кольченку, Володимиру Балуху й Артуру Панову. Про це заявила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.