Уряд надасть 100 тисяч гривень допомоги усім звільненим з російського полону

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Уряд надасть 100 тисяч гривень допомоги усім звільненим з російського полону

Пресслужба президента України

Камінет міністрів виділить по 100 тис. грн грошової допомоги кожному з 35 українських політв’язнів, яких звільнили з російських в’язниць та відправили до України 7 вересня. Про це повідомляє уповноважена з прав людини Людмила Денісова.

«Було ухвалено важливе рішення — кожен з 35 звільнених 7 вересня українських громадян отримає одноразову грошову виплату у розмірі 100 тисяч гривень», — написала вона в Telegram..

Відповідатиме за виконання рішення Міністерство у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб. Наразі терміни виплати допомоги не уточнюються, проте Денісова зазначила, що вони будуть здійснені «у встановленому порядку».

Напередодні Денісова повідомила, що звільненим політвʼязням із Криму, які зараз не можуть повернутися туди, придбають нове житло. «Ми спочатку спитали, що вони хотіли б, із ким жити, з’ясували склад родин, і все це передали в Офіс президента», — уточнила Денісова.

  • 7 вересня відбувся обмін полоненими між Росією та Україною. З російський в’язниць до України прибули 35 бранців, зокрема Олег Сенцов, Роман Сущенко, Володимир Балух, Павло Гриб, Олександр Кольченко, Станіслав Клих, а також моряки, захоплені в Керченській протоці. Звільнені українці поїхали на медобстеження в «Феофанію» та військовий госпіталь.
  • Український режисер, політвʼязень Олег Сенцов після повернення в Україну заявив, що «навіть зі звільненням останнього полоненого наша боротьба не закінчується».