У мерії Дніпра поки не бачили ескізів британського бюро Zaha Hadid Architects, яке взялося проєктувати метро рік тому

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Про те, що дизайн станцій метро у Дніпрі створюватиме британське бюро Zaha Hadid Architects, стало відомо ще у вересні 2018 року, проте, згідно з відповіддю, яку theБабель отримав від Дніпровської міської ради, комунальне підприємство «Дніпровський метрополітен» досі не отримувало ескізи дизайну від Zaha Hadid Architects.

13 квітня 2016 року тендер на продовження будівництва метрополітену вартістю ‎€224 млн виграла турецька компанія Limak. Саме вона бере на себе оплату послуг британського бюро Zaha Hadid Architects. Будівництво метрополітену ведеться за кредитні кошти ЄБРР та Європейського інвестиційного банку.

У міськраді зазначили, що згідно з проєктними роботами британське бюро займатиметься візуальним дизайном станцій, квиткових кас та наземних виходів зі станцій метрополітену.

Також theБабелю розповіли, на якій стадії наразі будівництво дніпровської підземки. У міськраді зазначили, що на станціях «Театральна», «Центральна» та «Музейна» виконали винос мереж комунікацій трамвайних та тролейбусних шляхів. На станції «Театральна» на 90% завершено будівництво вертикального стовбура великого діаметру та ведуться роботи із закріплення ґрунтів. На станціях «Музейна» та «Театральна» повністю виконали роботи зі стабілізації ґрунтів за методом «стіна в ґрунті».

«Бабель»

У Дніпровській міській раді зазначили, що пыдрядник — турецька компанія Limak — не подавала заявку на збільшення вартості контракту з КП «Дніпровський метрополітен» за проєктними роботам Zaha Hadid Architects.

  • У вересні 2018 року у Дніпровській міськраді розповіли, що дизайн станцій метро у Дніпрі створюватиме британське бюро Zaha Hadid Architects — компанія однієї з найкращих архітекторок світу Захи Хадід, яка померла в 2016 році. Легендарне бюро працюватиме в Україні вперше.
  • 12 липня міський голова Дніпра Борис Філатов побився об заклад із президентом України Володимиром Зеленським, що до 14 вересня відремонтує Центральний міст. У разі, якщо він не встигне до зазначеного часу, піде у відставку.
  • У суботу, 7 вересня, у Дніпрі після закінчення капітального ремонту відкрили Центральний міст. Таким чином мер міста Борис Філатов виграв парі у президента Володимира Зеленського, яке вони уклали 12 липня.