Правоохоронці обшукують «Укргазвидобування». Компанія неналежно утилізувала небезпечні відходи буріння

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Правоохоронці провели обшуки в компанії «Укргазвидобування». Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Обшуки також проходять в компанії «Полтавагазвидобування». Слідчі дії відбуваються у кримінальному провадженні щодо заволодіння приватною фірмою 15 млн грн під час утилізації небезпечних відходів буріння. Схема працювала з 2017 по 2019 роки за участю представників держпідприємства та бездіяльності посадовців Держекоінспекції.

Правоохоронці зафіксували, що утилізація відходів буріння не здійснювалась, натомість їх захоронювали на звичайному полігоні твердих побутових відходів. Це порушує норми природоохоронного законодавства і забруднює землі.

Дослідження показали, що згадані відходи буріння належать до категорії надзвичайно небезпечних і потребують спеціальної процедури захоронення. Під час обшуків вилучено документи та електронні носії інформації, які підтверджують протиправну діяльність. Слідчі дії проводили співробітники Державного бюро розслідувань та Служби безпеки України під керівництвом Генеральної прокуратури.

Пресслужба Служби безпеки України

Провадження відкрито за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч. 2 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу. Власнику фірми оголошено про підозру, іншим фігурантам провадження планується оголосити підозри найближчим часом.

В самій компанії підтвердили обшуки та додали, що співпрацюють з представниками правоохоронних органів та надають всю необхідну документацію.