ДБР розслідує розкрадання 37 млн грн на будівництві табору для військового полігону «Широкий лан»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Державне бюро розслідувань розпочало провадження щодо можливого розкрадання коштів під час будівництва військового містечка на території полігону «Широкий лан» у Миколаївській області. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Слідство встановило, що в 2016 році Міністерство оборони і генпідрядник уклали договір на будівництво табірного містечка на території полігону. Згідно з умовами договору обʼєкт повинен був бути повністю готовим і зданий в експлуатацію в 2018 році, однак частину будівельних робіт не виконали.

Відповідальним за технічний нагляд був призначений військовослужбовець Головного квартирно-експлуатаційного управління Збройних сил. За інформацією ДБР, він не проконтролював відповідність обсягу виконаних робіт умовам договору, не забезпечивши тим самим ефективне і цільове використання бюджетних коштів.

«Як наслідок, компанія-будівельник отримала від Міноборони 135 млн грн — 37 млн грн з цієї суми сплачено за роботи, які фактично не виконані, чим завдано відповідної шкоди державі», — підкреслили в Держбюро.

Кримінальне провадження розслідується за ч. 3, 5 ст. 191 (привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах), ч. 3 ст. 425 (недбале ставлення до військової служби, вчинене в умовах особливого періоду, крім військового стану) Кримінального кодексу.