Прокуратура розслідує вибухи на складі в Калинівці. Там досі не прибрали снаряди після пожежі в 2017

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Військова прокуратура розпочала провадження через вибухи на військовому складі 48 арсеналу Збройних сил України в Калинівському районі на Вінниччині, які сталися в середу. Про це повідомляє пресслужба військової прокуратури Центрального регіону.

За даними прокуратури, близько 11:40 у середу, 11 вересня, на технічній території складу відбулося близько шести вибухів боєприпасів, які підлягали утилізації. «Можлива причина — займання сухої трави, в результаті чого відбулась почергова детонація поодиноких боєприпасів, що лежали на землі», — зазначили в прокуратурі.

Усі версії та дії службових осіб військової частини перевіряються. «На цій території не було закінчено проведення робіт з виявлення та знешкодження боєприпасів, які вибухали в ніч із 26 на 27 вересня 2017 року. Відстань від краю горіння трави до майданчиків зберігання боєприпасів становила близько 150—200 метрів», — повідомили в прокуратурі.

Пресслужба військової прокуратури Центрального регіону

Пресслужба військової прокуратури Центрального регіону

Провадження розпочато за ч. 3. ст. 425 (Недбале ставлення до військової служби) Кримінального кодексу. Військові прокурори проводять слідчі дії, оглядають місце події та опитують свідків.

  • 11 вересня вранці на військовому складі 48-го арсеналу (військова частина А1119) артилерійських боєприпасів Міноборони в Калинівці (Вінницька область) прогриміли вибухи. За попередньою інформацією, через займання трави сталося чотири вибухи. Потерпілих немає.
  • Увечері 11 вересня пожежу на території військового складу в Калинівському районі на Вінниччині ліквідували.
  • Вибухи в Калинівці вже відбувалися у вересні 2017 року. Від вибухів боєприпасів у довколишніх селах були пошкоджені близько 2 тис. будинків. Техніки виявили 998 вибухонебезпечних предметів. Експертиза визначила, що вибухи почалися на складі зі зброєю. У Генштабі тоді заявили, що причиною могла бути диверсія.