У Барселоні понад пів мільйона людей вийшли на мітинг за незалежність Каталонії

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Понад 600 тисяч людей, які підтримують відділення Каталонії від Іспанії, зібралися на мітинг в Барселоні у Національний день автономії, повідомляє Associated Press.

Агентство зазначає, що кількість учасників мітингу значно знизилася порівняно з заходом минулого року, у якому взяли участь близько мільйона осіб. На багатьох мітингувальників були футболки на підтримку незалежності Каталонії, деякі люди несли прапори із закликами до незалежності.

Національний день Каталонії відзначається в регіоні на честь річниці закінчення облоги Барселони 1714 року королівськими військами, після якої Каталонія позбулася автономії. З 2012 року в цей день у Барселоні проводяться мітинги на підтримку незалежності регіону.

Associated Press зазначає, що мітинг відбувся напередодні ухвалення вироку кільком каталонським політикам-сепаратистам, які очолили спробу відділення автономії від Іспанії в 2017 році. Суд може засудити їх до декількох років тюремного увʼязнення, що, імовірно, викличе хвилю протестів у Каталонії.