Вночі: на Донбасі загинули двоє військових, Аброськін заперечив звільнення, у США залишили чинним указ Трампа про мігрантів

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Двоє українських військових загинули на Донбасі

У зоні проведення Операції обʼєднаних сил 11 вересня загинули двоє українських військових. Про це повідомили в пресцентрі штабу ООС.

«Під час ворожого обстрілу два військовослужбовці Збройних сил України отримали поранення, не сумісні з життям», — повідомили в штабі.

Імен військових не називають. Також зʼясовуються обставини їхньої загибелі.

В Одесі звільнили поліцейську, яка звинуватила керівництво в хабарництві

Сержанта патрульної поліції Одеси Зою Мельник, яка публічно звинуватила своє керівництво у корупції, звільнили. Про це вона повідомила у Facebook.

У поліції заявили, що звільнили Мельник через дисциплінарні порушення.

«Систематичне запізнення на службу, порушення вимог-розпоряджень Нацполіції, носіння табельної вогнепальної зброї, заступання на службу, сон на службі», — заявили у поліції.

Сама Мельник вважає своє звільнення незаконним і збирається оскаржувати рішення про звільнення.

Раніше Зоя Мельник регулярно писала критичні пости про роботу управління патрульної поліції в Одесі, розповідаючи про систематичне хабарництво, встановлені керівництвом «плани» на кількість штрафів.

Аброськін спростував інформацію про своє звільнення

Заступник голови Національної поліції Вʼячеслав Аброськін заперечив інформацію про звільнення з посади за власним бажанням. Про це він написав у Facebook після того, як у пресслужбі поліції заявили про його відставку.

«Так, я мав розмову з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим. Поки на сьогодні залишаюся на місці. Наразі в Маріуполі, де наші добровольці віддали зброю, яка потрібна для захисту держави, загалом 10 тонн. Дякую вам, побратими, за захист нашої країни», — написав він.

Слідом за Болтоном звільнилися три співробітники адміністрації Трампа

У США троє працівників адміністрації Дональда Трампа звільнилися слідом за Джоном Болтоном, який був радником президента з національної безпеки. Про це повідомляє Bloomberg.

Про відставку заявили офіційний представник Ради національної безпеки Білого дому Гарретт Маркі, директор із комунікацій помічника президента Сара Тінслі, а також Крістін Самуелян, яка займалася графіком Болтона. Усі вони подали відповідні заяви.

Верховний суд США залишив чинним указ Трампа про скорочення права на притулок

Верховний суд США залишив чинним рішення адміністрації президента Дональда Трампа, що обмежує право мігрантів на отримання притулку. Президент США Дональд Трамп назвав це рішення «великою перемогою».

Згідно з указом, США не розглядатимуть прохання про притулок від мігрантів, якщо вони попередньо не звернулися з таким проханням у першій же країні, де вони опинилися, і не отримали там відмову. Це означає, що майже всі мігранти з країн Центральної Америки, які перетинають на своєму шляху в США територію Мексики, повинні подавати запит про притулок у Мексиці.