У Дніпрі комунальники зняли з могил бійців синьо-жовті прапори

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Комунальники Дніпра зняли синьо-жовті прапори, які були встановлені біля могил загиблих на Донбасі військових. Про це повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на директора департаменту соціальної політики мерії міста Юлію Дмитрову.

Прапори зняли, бо вони зʼявилися на цвинтарі без узгодження з міською владою, уточнила чиновниця. За її словами, кілька десятків флагштоків із українськими прапорами зʼявилися на цвинтарі в День Незалежності 24 серпня. Їх встановила ініціативна група, яка не питала дозволу ні в мерії, ні в адміністрації цвинтаря.

«У нас є робоча група, ми розробили стратегію впорядкування цвинтаря. Домовились упродовж пів року встановити однотипні пам’ятники на могилах бійців, імена яких були встановлені. Наступний момент — замінити хрести на могилах невстановлених бійців. Ми домовились встановити єдиний великий флагшток з Державним прапором України біля пам’ятної стели, щоб на державні свята його підіймати, а під час жалобних заходів — приспускати. За цими всіма могилами стежить КП «Ритуальні послуги», адміністрація Краснопільського цвинтаря, яка відповідає за порядок. Приходити та щось там самочинно робити біля чужих могил не можна. Принаймні треба було спитати», — сказала Юлія Дмитрова.