У США переможницю шкільних змагань з плавання дискваліфікували через купальник. Він занадто оголив її тіло

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

У місті Анкоридж (штат Аляска, США) журі змагань із плавання в одній зі старших шкіл не зарахували перемогу юної спортсменки Бреккін Вілліс. Її дискваліфікували через те, що купальник занадто оголив її тіло, повідомляє CNN.

В офіційному поясненні йшлося про те, що під час запливу купальник зʼїхав таким чином, що оголив спину та сідниці Вілліс більше, ніж це дозволено правилами шкільних змагань. У заяві району, до якого належить школа, назвали правило принизливим і закликали його скасувати.

При цьому мати дискваліфікованої спортсменки заявила, що її дочка була одягнена в такий самий купальник, як й інші дівчата. Ці купальники були спеціально відшиті школою для занять. Вона назвала ситуацію формою «насильства».

Через скандал, що розгорівся навколо змагань, Асоціація шкільного дозвілля Аляски оголосила, що скасувала дискваліфікацію Вілліс.

  • 15 липня на змаганнях світової першості з водних видів спорту у Кванджу (Південна Корея) українська команда синхроністок у змаганнях з артистичного плавання з результатом 94,5 бала стала переможницею в хайлайті.
  • Дарʼя Білодід виграла Чемпіонат світу з дзюдо, що проходить у Токіо. Вісімнадцятирічна українка здолала всіх своїх суперниць у ваговій категорії до 48 кг і стала наймолодшою дворазовою чемпіонкою світу з дзюдо в історії.