У фракції «Слуги народу» заявили, що члени ЦВК нараховували собі премії по 400 тис. гривень

Дата:
У фракції «Слуги народу» заявили, що члени ЦВК нараховували собі премії по 400 тис. гривень

Струмковський Володимир / УНІАН

Народний депутат Ірина Верещук («Слуга народу») заявила, що за серпень члени Центральної виборчої комісії нарахували собі премії у розмірі 400 тис. грн. Про це Верещук сказала журналістам у кулуарах Ради перед початком засідання парламенту.

Очікується, що за звільнення членів ЦВК парламент голосуватиме 12 вересня.

«Вважаю, що це цікава ситуація щодо їхніх премій і заробітних плат, мене вона шокувала. Дізналася, що за серпень члени ЦВК нарахували собі премій до 400 тисяч. Вибачте, а за що такі гроші?» — заявила Верещук.

Вона додала, що цю інформацію «ще треба перевірити». За словами Верещук, нарахування великих премій чиновникам і керівникам держорганів вказує на нерозуміння проблем України.

«Буду пропонувати Кабміну переглянути, щоб люди на відповідальних посадах не використали таким чином гроші держбюджету. Це неприпустимо в умовах кризи, на фоні глобального недофінансування інших галузей: шахтарі за 5 місяців не отримують зарплату; вчителі, пенсіонери отримують по 2 тисячі», — зазначила Верещук.

Нардеп переконана, що керівники державних органів не повинні отримувати більше за профільних міністрів: «Міністр отримує близько 50 тисяч, а глава «Укрпошти» 350 тисяч гривень. Притому вони не показують збільшення ефективності своєї роботи».