Уперше в новій Раді не вистачило більшості, щоб проголосувати за законопроєкт

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Попри монобільшість, Верховній Раді ІХ скликання вперше не вдалося проголосувати на користь одного із законопроєктів. Парламентарі не підтримали у другому читанні за основу проєкт закону № 1061 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо управління безпекою автомобільних доріг».

Мета проєкту — створити правове регулювання аудиту безпеки автомобільних доріг шляхом незалежної, детальної, системної, технічної оцінки інженерних рішень щодо складових автомобільних доріг, щоб визначити їхній вплив на безпеку дорожнього руху. Це стосується всіх етапів — від планування, введення в експлуатацію до власне експлуатації, і має на меті забезпечити безпеку дорожнього руху, інтегрувати автомобільні дороги України в міжнародну мережу автомобільних доріг з високим рівнем безпеки дорожньої інфраструктури, а такодж досягти значного зниження рівня аварійності на дорогах загального користування.

Окрім того, проєкт допоможе створити умови для будівництва безпечної дорожньої інфраструктури, зокрема шляхом залучення європейських фондів та інвестицій, допомагаючи збільшити кількість нових робочих місць. Реалізація проєкту дозволить знизити соціальні витрати від дорожньо-транспортних пригод.

  • 12 вересня Верховна Рада не голосуватиме за проєкт постанови про достроковий розпуск Центральної виборчої комісії. Про це theБабелю сказав народний депутат від «Слуги народу» Олександр Качура.
  • Народні депутати ухвалили в цілому законопроєкт № 1074, який передбачає забезпечення стабільного фінансування кінематографії в Україні шляхом закріплення захищених статей державного бюджету.
  • Верховна Рада ухвалила президентський законопроєкт про відтермінування застосування штрафних санкцій за порушення порядку ввезення в Україну авто з європейською реєстрацією. За — 284 голоси, проти — 38, утрималися — 8.