Супрун заявила, що проти неї готуються почати кримінальну справу

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Колишня виконувачка обовʼязків глави Міністерства охорони здоровʼя Уляна Супрун заявила, що на неї та її колишніх колег правоохоронці будуть шукати компромат. Про це вона розповіла в інтервʼю LB.ua.

Супрун уточнила, що її попередили про це друзі, які працюють у правоохоронних органах.

«Зараз вони чекають на зустріч Трампа з Зеленським, а після того почнуть справу проти мене», — каже колишня очільниця МОЗ.

Вона також розповіла, що минулого тижня комітет Верховної Ради з питань здоров’я нації вирішив, що Міністерство охорони здоровʼя буде єдиним відомством, у якому проведуть аудит.

«Причому це буде аудит саме того періоду, який я працювала в міністерстві — з 29 липня 2016 до 29 серпня 2019 року. Хоча за ці три роки Рахункова палата вже провела 15 аудитів, з них три були перевірками міжнародних закупівель. Для порівняння, за два роки, які міністром була Богатирьова, МОЗ перевіряли лише 5 разів, державні закупівлі — жодного разу. Це є переслідування з боку правоохоронних органів і судової системи», — підсумувала Супрун.

Вона додала, що в її команді й надалі лишаються колишні заступники — Павло Ковтонюк та Олександр Лінчевський. Після відпочинку вони планують зосередитися на тому, що відбувається в правоохоронній системі.

«У майбутньому плануємо розширити свою увагу також і на те, що відбувається у правоохоронній системі. Бо якщо вона не працює, то в країні не може працювати майже нічого, зокрема, і в медицині», — сказала Супрун.

  • Кабінет міністрів схвалив на засіданні звільнення з посади виконувачки обовʼязків Міністерства охорони здоровʼя Уляни Супрун.
  • 30 серпня в Києві під Міністерством охорони здоровʼя відбулась акція подяки колішній в. о. міністра охорони здоровʼя — кілька сотень громадян аплодували Уляні Супрун та скандували: «Дякуємо!»
  • 4 вересня новопризначена очільниця Міністерства охорони здоровʼя Зоряна Скалецька дала першу пресконференцію на посаді. На ній вона розповіла про пріоритети та зміни в роботі міністерства. Розпочала міністр із питання епідемій та вакцинації.