Біля Чорнобильської зони жінка влаштувала пожежу. Так вона вирішила помститися роботодавцю

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Причиною пожежі в Чорнобильській зоні, яка сталася напередодні, став навмисний підпал трави, повідомляє пресслужба Національної поліції.

«Під час оперативно-розшукових заходів поліція встановила особу підозрюваного у підпалі. Нею виявилася мешканка с. Старі Соколи Іванківського району. Жінка підпалила траву з метою помститися колишнім роботодавцям, які нібито не виплатили їй гроші», — повідомили правоохоронці.

Офіційний сайт Головного управління Національної поліції в Київській області

Пожежа швидко перекинулася на ліс, а потім на Чорнобильську зону. Для її ліквідації довелося залучити авіацію. Зараз пожежа продовжується, для гасіння застосовують спеціальну пожежну техніку.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 245 (знищення чи пошкодження лісових масивів) Кримінального кодексу. Жінці загрожує позбавлення волі на строк до двох років.

  • Державне агентство з управління зоною відчуження (ДАЗО) і креативне агентство Banda підписали Меморандум про співпрацю, яка буде спрямована на формування позитивного сприйняття бренду Чорнобиля серед громадськості.
  • Перші 8 місяців 2019 року стали рекордними за кількістю туристів, які приїжджали в Чорнобильську зону. З початку року зону відвідав 74 671 турист.