Вночі: Україна піднялася в рейтингу економічної свободи, у Києві обрали «Міс Україна — 2019», а у Гонконгу мітингують у торгових центрах

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Україна піднялася у рейтингу економічної свободи

У глобальному рейтингу економічної свободи Україна піднялася на три позиції — зі 138-ї до 135-ї. Про це йдеться в рейтингу Fraser Institute.

Перші два місця рейтингу займають Гонконг і Сінгапур. До чільної десятки також входять Нова Зеландія, Швейцарія, США, Ірландія, Велика Британія, Канада, Австралія та Маврикій. Ннайгірша ситуація з економічною свободою в Іраці, Республіці Конго, Єгипті, Сирії, Демократичній Республіці Конго, Анголі, Алжирі, Судані, Лівії та Венесуелі.

Найуспішніша з-поміж країн колишнього СРСР — Естонія, вона посідає 13-ту позицію.

СОТ відхилила апеляцію України в суперечці з Росією

12 вересня апеляційний орган Світової організації торгівлі (СОТ) відхилив апеляцію України щодо програного Москві позову про запровадження Україною мит на нітрат амонію з Російської Федерації. Про це повідомляють на сайті СОТ.

«Попри аргументацію України щодо повноважень українських судів та органів розслідування для обрахування демпінгових ставок відповідно до законодавства України, рішенням колегії є те, що судові рішення українського суду, виконані українськими слідчими органами, визнано недійсною підставою для встановлення мит», — зазначено в аргументації рішення.

Варто зауважити, що жодних помилок у роботі групи, що розглядала україно-російську суперечку, виявлено не було.

«Репортери без кордонів» вручили премію за свободу преси за 2019 рік

12 вересня у Берліні відбулася урочиста церемонія вручення премії за свободу преси, яка щорічно присуджується міжнародною правозахисною організацією «Репортери без кордонів». З 1992 року її вручають «особливо сміливим і незалежним журналістам», чия робота мала значний вплив на суспільство. Про це повідомляє DW.

У 2019 році лауреатками премії стали блогерка і журналістка із Саудівської Аравії Еман аль-Нафджан, журналістки з Мальти Керолайн Маскат та Вʼєтнаму Фам Доан Транг. На підсумкове рішення журі, головним чином, вплинули актуальні тенденції та гучні події, що відбулися за останній час у цих країнах.

У категорії «За відвагу» премію отримала журналістка із Саудівської Аравії Еман аль-Нафджан. Вʼєтнамська блогерка Фам Доан Транг отримала премію в категорії «Вплив». Журналістка з Мальти Керолайн Маскат отримала премію в категорії «За незалежність».

У Гонконгу протестувальники перемістились до торгових центрів

Учасники акцій протесту в Гонконгу обрали нову тактику — почали збиратися на мітинги в торговельних центрах міста, сподіваючись, що там поліція не стане їх розганяти. Про це пише Mothership.

«Тисячі протестувальників зібралися у торгових центрах, співаючи неофіційний гімн Гонконгу», — йдеться в повідомленні.

Мітингарі вважають, що у поліції немає причин розганяти такі збори, бо люди не роблять нічого протизаконного.

У Києві визначили переможницю «Міс Україна — 2019»

12 вересня в Палаці «Україна» відбувся фінал найвідомішого конкурсу краси «Міс Україна — 2019». Переможницею конкурсу стала учасниця під номером 15 Маргарита Паша . Її обрали з-поміж 24 найвродливіших дівчат з усіх регіонів країни.

До складу журі конкурсу входили Юлія Айсіна, Ольга Внукова, Анна Варава, Володимир Горянський, Елизавета Чепель, Аліна Байкова, Олег Верняєв, Дмитро Комаров, Андре Тан, Влада Литовченко та Микола Тищенко.

Конкурс краси «Міс Україна» проводиться в Україні з 1991 року. Переможниці їдуть представляти Україну на конкурсах Miss World, Miss Earth, Miss International.