ВАКС заочно арештував суддю часів Януковича

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Вищий антикорупційний суд України (ВАКС) заочно заарештував колишнього суддю Вищого господарського суду Віктора Татькова. Про це повідомляє «Слідство.Інфо».

Антикорупційний суд на засіданні у четвер, 12 вересня, обрав запобіжний захід і заочно заарештував Татькова. Захист має 5 днів, щоб оскаржити дане рішення суду. Зазначається, що заочний арешт допоможе екстрадувати скандального суддю з Австрії, де він, за даними правоохоронців, перебуває. Правоохоронні органи просили владу Австрії видати Татькова, однак він відмовився від спрощеної процедури. Тож єдиною можливістю для екстрадиції є заочний арешт.

Як стверджує адвокат Павло Попков, Татьков лікується за кордоном, про що нібито свідчать численні довідки німецьких й австрійських клінік. Він заперечував проти заочного арешту ексголови суду.

Хто такий Татьков?

Колишній голова Вищого господарського суду часів президента Віктора Януковича. Саме цей суд ухвалює остаточні рішення у суперечках щодо майна та бізнесу. У 2016 році Татькова звинуватили у втручанні в автоматизовану систему розподілу справ суду. За версією звинувачення, Татьков та інший суддя Вищого госпсуду Артур Ємельянов робили так, щоб справи потрапляли до суддів, які ухвалюють «потрібні» рішення.