Силовики проводять обшук у банку Порошенка, поки він перебуває на допиті в Держбюро

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Силовики проводять обшук у банку Порошенка, поки він перебуває на допиті в Держбюро

ТСН

У Києві силовики обшукують офіс Міжнародного інвестиційного банку, основним власником якого є експрезидент Петро Порошенко.

Як повідомляє «ТСН», вхід у будівлю заблоковано озброєними спецпризначенцями.

Обшуки тривають з 09:00, а слідчі не коментують свої дії. Силовики теж відмовляються спілкуватися з журналістами.

ТСН

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, сам Порошенко тим часом перебуває на допиті в Держбюро розслідувань. Речниця ДБР не уточнила, за якою кримінальною справою проводяться слідчі дії.

У той же час колишній перший заступник глави Адміністрації президента часів Януковича Андрій Портнов у Facebook повідомив, що обшуки проводяться у звʼязку з кримінальною справою про відмивання доходів.

«Друзі, хороші та життєстверджувальні новини надходять з належного Порошенку Міжнародного інвестиційного банку. Там зараз йдуть обшуки за епізодом зняття Порошенком в період з травня по червень цього року 340 кілограмів раніше відмитих в офшорах готівкових доларів. Нагадаю, з особистих рахунків Порошенка за виданою ним за один день до поразки у другому турі виборів довіреністю на імʼя першого помічника президента України Онищенка було знято 34 млн вкрадених в української держави та відмитих в острівних юрисдикціях доларів», — написав він.

Після допиту Порошенко заявив журналістам, що у ДБР його запитували про націоналізацію ПриватБанку, події в Керченській протоці, коли були захоплені українські моряки, а також про введення воєнного стану в країні. За його словами, він надав письмові свідчення.

Адвокат Порошенка Ігор Головань повідомив, що допит тривав близько двох годин. За його словами, «розслідувати нічого», а виклики до ДБР — «це політичний тиск».

Порошенко повʼязує обшуки в Міжнародному інвестиційному банку з учорашніми діями щодо ексочільниці Нацбанку Валерії Гонтаревої.

За інформацією ДБР, обшук проходять в рамках справи про продаж заводу «Кузня на Рибальському».