Денісова: Українська сторона передала Росії нові списки з обміну полоненими

Дата:
Денісова: Українська сторона передала Росії нові списки з обміну полоненими

Фото УНІАН

Українська сторона підготувала й надіслала до Москви нові списки з обміну утримуваними в Росії та в Криму українцями. Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова в кулуарах форуму Ялтинської європейської стратегії (YES) у пʼятницю в Києві.

«Списки громадян України, які перебувають на території Росії та в окупованому Криму, ми вже підготували й передали», — розповіла омбудсмен у коментарі Інтерфакс-Україна.

Про новий обмін полоненими, який уже почали готувати, повідомив також президент Володимир Зеленський. Під час виступу на полях YES глава держави заявив, що «Україна готує нові списки наступного етапу обміну». «Зараз ми говоримо про наступний етап після наших політвʼязнів, моряків. Відверто скажу, що ми готуємо інші списки й чекаємо наступного етапу обміну», — зазначив президент.

  • C 12 до 14 вересня в Києві триває 16-та щорічна зустріч Ялтинської європейської стратегії (YES). Тема форуму — «Щастя зараз. Нові підходи для світу в кризі».
  • 7 вересня відбувся обмін полоненими між Росією та Україною. З російських вʼязниць в Україну прибули 35 осіб, у тому числі Олег Сенцов, Роман Сущенко, Володимир Балух, Павло Гриб, Олександр Кольченко, Станіслав Клих, а також моряки, захоплені в Керченській протоці.
  • За даними омбудсмена Людмили Денісової, в СІЗО та вʼязницях Росії й окупованого Криму залишаються 113 українських громадян .