Захист Ситника оскаржив рішення суду про 3400 грн штрафу за незадекларований відпочинок на мисливській базі

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Захист Ситника оскаржив рішення суду про 3400 грн штрафу за незадекларований відпочинок на мисливській базі

Facebook / НАБУ

Захист директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника оскаржив рішення суду про адміністративне стягнення у вигляді штрафу в 3,4 тис. грн за невказаний у декларації відпочинок на Рівненщині. Про це theБабелю повідомив адвокат очільника НАБУ Владислав Кіча.

Апеляцію подали 12 вересня, скаргу розгляне Рівненський апеляційний суд.

«Ми просимо суд закрити справу у зв’язку з відсутністю адміністративного правопорушення», — сказав адвокат, не розкриваючи подробиці стратегії захисту Ситника. Раніше захисник уже казав, що вважає рішення суду «притягнутим за вуха і за формою, і за суттю».

Про що йдеться?

Справа стосується відпочинку директора НАБУ на одній із мисливських баз у Рівненській області. Ситника звинуватили в тому, що в його декларації не було зазначено оплату відпочинку, а за словами працівників бази, за нього платила інша людина — Микола Надєйко з фірми «Фінансово-консалтингова компанія «Авангард ЛТД».

Ситуацію розцінили як прийняття Ситником коштовного подарунку, що є порушенням ч. 1 ст. 172-5 КУпАП. Відповідно до Кодексу, це тягне за собою накладення штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів і конфіскацію подарунка. Директор НАБУ своєї провини не визнав.

  • Раніше стало відомо, що Державне бюро розслідувань розпочало кримінальне провадження стосовно директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника через недекларування його відпочинку на одній із мисливських баз у Рівненській області. Після чого Національна поліція передала до суду адміністративний протокол на директора НАБУ. Ситник назвав це «політичними іграми».
  • 8 липня журналісти програми «Гроші» опублікували сюжет про відпочинок Ситника. На камеру працівники мисливської бази кажуть, що очільник НАБУ приїздить до них регулярно, але за його відпочинок платить інша людина — радник члена наглядової ради ТОВ «Фінансово-консалтингова компанія «Авангард ЛТД» Микола Надєйко. У програмі також нагадали, що закон забороняє можновладцям приймати дорогі подарунки та не декларувати їх.
  • Суд визнав Ситника винним в адмінпорушенні під час відпочинку в Рівненській області. Згідно з рішенням суду, чиновник має заплатити 3,4 тис. грн штрафу.