Коломойський уперше за 16 років приїхав на форум YES і заявив, що з Хорошковським ще не бачився

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Олігарх Ігор Коломойський вперше прийшов на щорічну зустріч Ялтинської економічної стратегії, яка проходить в Києві з 12 по 14 вересня. У короткому коментарі LB він розповів, що зустріч із Зеленським в Офісі президента 10 вересня відбулася не з його ініціативи.

А на запитання, чи був присутній на цій зустрічі в ОП ексголова СБУ, віцепремʼєр часів президента Віктора Януковича та колишній власник Inter Media Group Валерій Хорошковський, Коломойський відповів заперечно. «Хорошковського не було», — заявив бізнесмен.

Він також додав, що знає про його повернення в Україну, але поки з ним не зустрічався.

Хто такий Хорошковський?

Хорошковський — український політик, бізнесмен, колишній власник телеканалу «Інтер». Обіймав посади міністра економіки в уряді Віктора Януковича, голови Державної митної служби за президентства Віктора Ющенка; очолював СБУ за президента Януковича, був міністром фінансів і першим віцепремʼєром в уряді Миколи Азарова.

У 2013 році Хорошковський продав Inter Media Group, до якої, зокрема, входить телеканал «Інтер». Покупцями холдингу стали бізнесмен Дмитро Фірташ (Group DF) і ексглава Адміністрації президента Януковича Сергій Льовочкін (зараз народний депутат від «Опозиційного блоку»).

  • В Україну прилетіла дружина колишнього глави Служби безпеки України і віцепремʼєр-міністра часів президентства Віктора Януковича Валерія Хорошковського, а не він сам.
  • Перший помічник президента Сергій Шефір заявив, що співвласник каналу «Інтер» Хорошковський не давав їм гроші на політичну кампанію.