Головред «РИА Новости Украина» Вишинський не приїде в Україну на суд у його справі. Він ліг у лікарню

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Головний редактор «РИА Новости Украина» Кирило Вишинський не братиме участі в судовому засіданні у справі в Україні через госпіталізацію. Про це він повідомив «РИА Новости».

За його словами, він навряд чи зможе особисто бути присутнім на засіданні суду 16 вересня. Вишинський уточнив, що йому необхідний поглиблений медогляд, якого не було протягом півтора року, поки він перебував в українському СІЗО. Адвокат Вишинського Андрій Доманський заявив агентству, що передав відповідне клопотання до суду.

Вишинського затримали в Києві 15 травня 2018 року. Його підозрюють у державній зраді. Пізніше в сейфі Вишинського знайшли пістолет FN Browning M1906. Йому оголосили підозру ще й у незаконному придбанні та зберіганні вогнепальної зброї і боєприпасів. Вишинському кілька разів продовжували арешт, в останній раз він мав тривати до 19 вересня.

  • 28 серпня Вишинського звільнили з СІЗО під особисте зобовʼязання. Він перебував під вартою 1 рік і 3 місяці. При цьому главред «РИА Новости Украина» заявляв, що не проситиме про помилування і буде відстоювати правоту в українському суді.
  • Пізніше Вишинський підписав згоду про участь в обміні вʼязнями з Росією.
  • 7 вересня Україна і Росія провели обмін полоненими за формулою «35 на 35». Додому повернулися, зокрема, Олег Сенцов, Роман Сущенко, Володимир Балух, Павло Гриб, Олександр Кольченко, Станіслав Клых, Едем Бекіров і моряки, захоплені в Керченській протоці. Українців урочисто зустріли в аеропорту «Бориспіль» родичі, журналісти та президент Володимир Зеленський.
  • У відповідь Україна передала Росії Кирила Вишинського, Володимира Цемаха, Максима Одинцова, Олександра Баранова й інших увʼязнених.