«Це лампи». Трамп пояснив, чому його обличчя іноді набуває помаранчевого відтінку

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Президент США Дональд Трамп пояснив оранжевий відтінок свого обличчя світлом електричних ламп. Про це повідомляє The Guardian.

Як пише видання, виступаючи перед республіканськими законодавцями в Балтиморі, Трамп виголосив «недоладну промову», у якій виступив із критикою своїх же недавніх планів з ослаблення правил щодо енергозберігаючих лампочок.

«Для мене найголовніше, що [їхнє] світло не годиться. Я завжди виглядаю помаранчевим. І ви теж! Світло [від таких ламп] — найгірше», — сказав американський президент.

Пізніше Трамп скаржився на те, що енергозберігаюча лампа в багато разів дорожче, ніж її попередник — лампа розжарювання, і, за його словами, таку лампочку треба розглядати як «небезпечні відходи», якщо вона зламається.

Енергозберігаючі лампи, як-от галогенні, компактні люмінесцентні лампи (КЛЛ) та світлодіодні (світлодіоди), зазвичай споживають на 25—80% менше енергії, ніж традиційні лампи розжарювання, і можуть працювати у 25 разів довше.

  • Раніше Трамп говорив про свого 13-річного сина Беррона як про сторонню людину на пресконференції щодо планів заборонити ароматичні суміші для вейпів. «Ми не можемо дозволити людям хворіти, і ми не можемо допустити, щоб це торкнулося нашої молоді. А ось як перша леді до цього ставиться. У неї є син, хороший юнак. І вона дуже сильно переживає за нього», — сказав президент, вказуючи на свою дружину.
  • На початку вересня Трамп привітав поляків, коли його попросили висловитися з нагоди річниці нападу нацистської Німеччини на Польщу.