Сенцов показав єдине фото, зроблене у російській в’язниці. На світлині — переддень Нового року

Автор:
Марина Колесниченко
Дата:

Звільнений з російського полону політв’язень Олег Сенцов показав єдину наявну фотографію, яку зробив у російській в’язниці. Світлину він опублікував на своїй сторінці у Facebook.

«Увʼязненим не дозволяють ні телефони, ні інтернет. Хоча є такі вʼязниці, де такі заборонені предмети є. Але я в подібних місцях бував украй рідко, лише проїздом по етапу [...] Ця фотографія єдина, зроблена у вʼязниці. Пощастило її зробити і переслати своїм. На ній переддень нового 2016 року», — написав Сенцов.

  • Олег Сенцов подарував президенту Володимиру Зеленському банку з власним тюремним знаком і попросив якнайшвидше наповнити її знаками інших звільнених українців. Усі п’ять років ув’язнення він зберігав невелику скляну банку з синьою та жовтою смужками і написом «Слава Україні», яка дратувала тюремників.
  • 7 вересня відбувся обмін полоненими між Росією та Україною. З російських в’язниць до України повернулися 35 бранців, зокрема Олег Сенцов, Роман Сущенко, Володимир Балух, Павло Гриб, Олександр Кольченко, Станіслав Клих, а також моряки, захоплені в Керченській протоці.
  • Президент Європейського парламенту Давид Сассолі заявив, що готовий особисто привезти в Україну премію Європейського парламенту імені Андрія Сахарова, присуджену Олегу Сенцову в 2018 році.