Папа Римський прокоментував обмін полоненими між Україною та Росією: він радіє за звільнених

Автор:
Анна Воробйова
Дата:

Папа Римський Франциск 15 вересня, під час недільної зустрічі з прочанами, привітав обмін полоненими між Україною та Російською Федерацією, повідомляє Vatican News. Зустріч відбувалася на площі Святого Петра у Ватикані.

«Дорогі брати й сестри, минулого тижня відбувся довгоочікуваний обмін полоненими між Російською Федерацією та Україною. Радію за звільнених, які змогли обійняти своїх найдорожчих, і не перестаю молитися за швидке завершення конфлікту та за тривкий мир на східній Україні», — з такими словами Папа звернувся до присутніх.

7 вересня відбувся обмін полоненими між Росією та Україною. З російських в’язниць до України повернулися 35 бранців, зокрема Олег Сенцов, Роман Сущенко, Володимир Балух, Павло Гриб, Олександр Кольченко, Станіслав Клих, а також моряки, захоплені в Керченській протоці.

  • Ватикан розгляне питання про дозвіл деяким одруженим чоловікам бути священниками в регіоні Амазонії, Південна Америка. Таким чином церква хоче боротися з нестачею духовенства там.
  • Папа Римський Франциск затвердив нову редакцію християнської молитви «Отче наш» англійською мовою. Її мета — перекласти відповідальність за спокусу вірянина на Сатану, оскільки раніше за це «відповідав» Бог. У новій редакції рядок «І не введи нас у спокусу» тепер звучатиме як «Не дай нам піддатися спокусі».
  • Пʼятеро чоловіків, троє з яких є братами, подали федеральний позов до окружного суду США в Сент-Полі (штат Міннесота) проти Ватикану. Вони стверджують, що в дитинстві стали жертвами сексуального насильства з боку католицьких священників.