У Британії підліток з алергією помер через помилку персоналу бургерної. Його сімʼя вимагає запровадити обовʼязкове маркування продуктів

Автор:
Анна Воробйова
Дата:

Сімʼя підлітка з алергією на молочні продукти, який помер після того, як зʼїв страву в бургерній, закликала до зміни закону та обовʼязкового маркування всіх продуктів, повідомляє EuroNews.

Оуен Кері замовив курку-гриль у закладі Byron Burgers в Лондоні, коли відзначав свій 18-й день народження в 2017 році. Він розповів персоналу про свою алергію на молочні продукти, але йому не сказали, що курка буде маринуватися в маслянці. Кері зʼїв страву та помер від важкої алергічної реакції, такий висновок оприлюднив коронер на суді цього тижня.

Сімʼя Кері сказала, що нинішня політика спілкування між клієнтом і персоналом у закладах залишає занадто багато можливостей для помилок.

Сестра загиблого підлітка Емма Кочер сказала, що смерті її брата не мало бути, і тепер їхня сімʼя закликає уряд змінити закон і ввести обовʼязкове маркування всіх продуктів.

«Недостатньо просто мати політику, засновану на усному спілкуванні між клієнтом і персоналом, це часто відбувається в шумному, дуже шумному ресторані, де часто змінюється персонал, а більшість їхніх клієнтів — дуже молоді», — стверджує сестра Кері.

Виконавчий директор Byron Burgers Саймон Вілкінсон заявив, що мережа закладів «дуже серйозно ставиться до алергії і має надійні процедури, ці процедури відповідають всім правилам і рекомендаціям, ми навчаємо наш персонал реагувати правильно».

Вілкінсон додав, що компанія «почула, що сказав коронер», і що «очевидно, що діючих правил і вимог недостатньо, і галузь мусить робити для своїх клієнтів більше».