Після Маршу рівності в Харкові радикали почали відловлювати й бити активістів. Поліція грубих порушень не зафіксувала

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:
Після Маршу рівності в Харкові радикали почали відловлювати й бити активістів. Поліція грубих порушень не зафіксувала

Євген Спірін / «Бабель»

Члени організації «Фрайкор» почали відловлювати активістів, які брали участь у першому Марші рівності в Харкові. Як передає кореспондент theБабеля, одному з людей проломили голову, а ще двох забрала швидка.

Близько ста осіб з «Фрайкора» знаходяться у саду ім. Шевченка. Саме туди поїхала машина медиків.

Євген Спірін / «Бабель»

Деяких активістів поліція супроводжувала до метро. У відповідь люди кричали «Дякуємо!»

Тим часом у коментарі для theБабеля поліція повідомила, що станом на 15:50 ніяких затримань або інформації щодо постраждалих не було.

«На 15:50 інформації про затриманих немає. Ми якраз спитали в нашого керівника. Інформації щодо постраждалих теж поки що немає. Ні заяв, ні повідомлень. Це ж, як знаєте, люди як прийдуть до тями, а рідні їм кажуть — йди пиши заяву. Ми зараз будемо виставляти так інформацію, по факту, що грубих порушень громадського порядку не було, а потім вже будемо відслідковувати повідомлення, які будуть надходити до відділів поліції», — повідомили правоохоронці.

  • У Харкові пройшов перший Марш рівності на підтримку ЛГБТ-спільноти. Як передає кореспондент theБабеля, на марш прийшли кілька тисяч осіб.
  • Не обійшлося й без сутичок. Близько 14:00 через кордон поліції учасників акції закидали яйцями.
  • Харківська поліція перейшла на посилений режим під час проведення Маршу рівності й супутніх акцій, які мали відбутися в рамках KharkivPride 15 вересня. Забезпечували порядок під час акцій на підтримку ЛГБТ-спільноти майже 2500 співробітників поліції.
  • Мер Харкова Геннадій Кернес вирішив звернутися до суду для заборони правозахисної ходи KharkivPride.
  • У міській раді Харкова вирішили не подавати до суду щодо заборони акції за права ЛГБТ KharkivPride, яка відбулася 15 вересня. При цьому на сайті міськради зʼявився текст судового позову, але незабаром був вилучений.