«Позбавити автоконцерни влади!» Екоактивісти заблокували вхід на Франкфуртський автосалон

Автор:
Анна Воробйова
Дата:
«Позбавити автоконцерни влади!» Екоактивісти заблокували вхід на Франкфуртський автосалон

Marius Becker / picture alliance via Getty Images

До головного входу на Міжнародний автосалон у Франкфурті-на-Майні прийшли кількасот активістів, які виступають за перехід на екологічно чисті види транспорту та реалізацію політики із захисту клімату, повідомляє Deutsche Welle.

Протести проти найбільшого в світі автосалону почалися в день його відкриття 12 вересня та тривають досі. За оцінками організаторів, 14 вересня в акції взяли участь близько 25 тис. осіб. Поліція повідомила про 15 тис. протестувальників.

15 вересня активісти заблокували головний вхід, розташувалися на сходах з плакатами на кшталт: «Позбавити автоконцерни влади!» або «Вулицю зайнято — давайте негайно транспортну революцію!»

Поліція заявила, що акція протесту триває мирно.

Організатори автосалону просять відвідувачів користуватися іншими входами. Перед ще одним входом протестують активісти руху Sand im Getriebe. У русі пояснили, що дотримуються тактики мирної блокади під час проведення автосалону. Їхня мета — дати чіткий сигнал проти того типу транспортної системи, яку уособлює Франкфуртський автосалон.

Активісти виступають за міста без автомобілів, безкоштовний громадський транспорт та розбудову мережі велосипедних доріжок. «Справжні зміни у бік кращого для клімату транспорту можливі лише всупереч прибутковим інтересам автолобістів», — наголошують представники активістів.

Франкфуртський міжнародний автосалон триває з 12 по 22 вересня.