У Харкові після Маршу рівності затримали радикалів. Один з них забризкав поліцейського сльозогінним газом

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:
У Харкові після Маршу рівності затримали радикалів. Один з них забризкав поліцейського сльозогінним газом

Євген Спірін / «Бабель»

Правоохоронці Харкова після проведення Маршу рівності затримали 15 членів громадської організації «Фрайкор», яка виловлювала учасників ходи. Як повідомляє кореспондент theБабеля, один із затриманих забризкав поліцейського сльозогінним газом.

Євген Спірін / «Бабель»

«Фрайкорівці напали на учасників Маршу рівності біля парку Шевченка і жорстоко їх побили. Після цього поліція вирішили їх знайти. Мабуть, на вулиці Римарській, біля головного офісу «Фрайкору» вони зустріли людей у майках «Фрайкор» і почали їх затримувати. Всього там було 15 осіб. Після цього «Фрайкор» підтягнули своїх людей для блокування автозаків. Почалася бійка, в ході якої один з них залив поліцейському лице газом. Після цього їх масово побила поліція і «запакували» в автозаки», — зазначив він.

Євген Спірін / «Бабель»

Зараз затриманих везуть у райвідділ поліції. Туди ж іде інша частина «Фрайкору».

Євген Спірін / «Бабель»

У той же час голова «Фрайкору» Георгій Тарасенко стверджує, що бачив лише той момент, як затриманих членів організації били поліцейські.

«Не знаю, ми бачили, що хлопців били кийками. Один з них госпіталізований. Він не може ходити. А хлопці, яких затримували, кричали, що їм ламають руки і ноги», — уточнив він.

Євген Спірін / «Бабель»

Що таке «Фрайкор»?

Це громадська організація, створена в Харкові в 2018 році. Ідентифікують себе як націонал-консерватори, які підтримують християнство і традиційну сімʼю.

  • Члени організації «Фрайкор» почали відловлювати активістів, які брали участь у першому Марші рівності в Харкові. Як передає кореспондент theБабеля, одного учасника Маршу рівності поранили в голову, а ще двох забрала швидка.
  • У Харкові пройшов перший Марш рівності на підтримку ЛГБТ-спільноти. Як передає кореспондент theБабеля, на нього прийшли кілька тисяч людей. Не обійшлося і без сутичок. Близько 14:00 через кордон поліції учасників акції закидали яйцями.
  • Харківська поліція перейшла на посилений режим під час проведення Маршу рівності і супутніх акцій, які відбулися в рамках KharkivPride 15 вересня. Забезпечували порядок під час акцій на підтримку ЛГБТ-спільноти майже 2500 співробітників поліції.