Марш рівності у Харкові: двоє поліцейських постраждали, 17 осіб затримали

Автор:
Анна Воробйова
Дата:
Марш рівності у Харкові: двоє поліцейських постраждали, 17 осіб затримали

Євген Спірін / «Бабель»

Двоє поліцейських постраждали, а 17 осіб були доставлені у відділок. Таку інформацію надало Управління Нацполіції у Харківській області щодо сутичок у центрі Харкова після завершення Маршу рівності.

«Встановлено, що 17-річний харків’янин після закінчення Маршу став кидати камінням в людей, які йшли вздовж вул. Сумської після заходу. Поліцейські доставили його до Київського відділу поліції для написання пояснень. Відносно юнака складено адміністративний протокол за ч. 173 (дрібне хуліганство) Кодекса України про адміністративні порушення», — йдеться в повідомленні.

Основні сутички відбувались на вулиці Римарській, затримані чинили опір і травмували двох працівників поліції.

«17 осіб доставлено до Шевченківського відділу поліції. За попередніми даними, вони брали участь у сутичках на вулиці Римарській у Харкові. Під час конфлікту вони чинили опір поліцейським, крім того, у бік правоохоронців розпилили сльозогінний газ. Постраждали двоє працівників поліції. Одного з них з опіками очей доставили до лікарні», — сказано на сайті Нацполіції.

За фактами порушень публічного порядку поліція відкрила два кримінальні провадження — «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу» і «Хуліганство», й оформила адмінпротоколи.

Затриманим загрожує покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі на строк до 5 років.

  • Члени організації «Фрайкор» почали відловлювати активістів, які брали участь у першому Марші рівності в Харкові. Як передає кореспондент theБабеля, одного учасника Маршу рівності поранили в голову, а ще двох забрала швидка.
  • У Харкові пройшов перший Марш рівності на підтримку ЛГБТ-спільноти. Як передає кореспондент theБабеля, на нього прийшли кілька тисяч людей. Не обійшлося і без сутичок. Близько 14:00 через кордон поліції учасників акції закидали яйцями.
  • Харківська поліція перейшла на посилений режим під час проведення Маршу рівності і супутніх акцій, які відбулися в рамках KharkivPride 15 вересня. Забезпечували порядок під час акцій на підтримку ЛГБТ-спільноти майже 2 500 правоохоронців.