Українців у Куала-Лумпурі просять зменшити перебування на вулиці та носити захисні маски через смог

Автор:
Марина Федорова
Дата:

Посольство України в Малайзії попередило співвітчизників про підвищений рівень забруднення повітря через лісові пожежі. Про це йдеться на сайті дипустанови.

«В окремих районах Куала-Лумпура був зафіксований небезпечний для здоровʼя індекс забруднення повітря продуктами горіння (AQI, Air quality index). У найближчі дні в Малайзії зберігатиметься складна ситуація забруднення з рівнем «шкідливий» та «дуже шкідливий». Погіршення показників зазвичай відбувається у вечірньо-нічні години», — йдеться в повідомленні посольства.

Українцям рекомендують обмежити перебування на відкритому повітрі, носити захисні маски, у приміщенні зачиняти вікна і, за можливості, використовувати пристрої для очистки повітря. У посольстві також нагадали, що особливу групу ризику складають діти, люди похилого віку та особи з захворюванням дихальних шляхів і серцево-судинної системи.

Метеорологічні супутники на островах Суматра і Борнео виявили понад 3, 6 тис. пожеж, що призвело до забруднення повітря в шести провінціях, де мешкають понад 23 мільйони осіб. За даними ВООЗ, забруднення повітря є причиною до 30% випадків появи злоякісних пухлин, у той час як генетична схильність провокує розвиток у 15% випадків.