У 20 країнах стартують продажі мемуарів Сноудена

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
У 20 країнах стартують продажі мемуарів Сноудена

Macmillan Publishers

У 20 країнах світу стартував продаж мемуарів ексспівробітника Агентства національної безпеки США Едварда Сноудена, який злив секретну інформацію журналістам і тепер переховується в Росії.

Книга під назвою «Особиста справа» (Permanent Record) розповідає про весь шлях Сноудена від співробітника спецслужби США до «зрадника» і героя.

Напередодні Сноуден дав інтервʼю французькому радіо France Inter, в якому розповів, що сподівається отримати політичний притулок у Франції.

Міністр юстиції Франції Ніколь Белубе заявила, що підтримує прохання Сноудена про надання йому притулку, але додала, що висловила свою позицію як приватна особа, зазначивши, що це не є офіційною відповіддю держави.

Хто такий Сноуден?

Едвард Сноуден — колишній американський технічний фахівець і спецагент, співробітник ЦРУ й Агентства національної безпеки США. У 2013 році він оприлюднив низку секретних матеріалів, що стосуються роботи спецслужб США та Великої Британії (програми таємного стеження за людьми). Того ж року він отримав політичний притулок у Росії. Місце його перебування не розкривають. На батьківщині його хочуть судити за шпигунство, але для багатьох активістів він є героєм.